Den 2. samling i det fælles nordatlantiske projekt med Island og Færøerne er nu overstået og med succes. Vores fem spillere og to trænere har ydet en fantastisk indsats i ugens løb og til turneringen North Atlantic Open, der blev spillet i Torshavn. Målet for GBF med at deltage i projektet er at udvikle grønlandsk badminton sportsligt på spiller- og trænerside. Det er et langsigtet arbejde, hvor vi ønsker at uddanne flere trænere, som kan løfte niveauet i klubberne og samtidig give vores største ungdomstalenter mulighed for at konkurrere med de bedste spillere fra vores to nabolande Island og Færøerne. En anden gevinst ved projektet, er de nye kammeratskaber og bånd, der bliver skabt med spillere og trænere fra de andre lande. Jeg ser frem til, at GBF står som arrangør af den 3. samling til næste sommer/efterår. I den forbindelse sender jeg en stor tak til sponsorerne, som gjorde det muligt at få sendt spillere og trænere af sted. PERMAGREEN og INUPLAN – TAK!
Anga Peter Edvartsen, Inunnguaq Enoksen Geronne og jeg er blevet enige om følgende indsatsområder for vores spillere frem til kredsmesterskaberne:
- Servetræning – Top 10 ranglisten skal vi have mere gang i. Vi lavede servetest på lejren – du kan se resultaterne på Top 10 listen under landshold. Vi skal blive bedre til at serve, da der er mange nemme point at vinde. Se mere om servetesten i nyhedsbrevet fra august 2009.
- Benarbejde – vi vil stadig blive meget bedre til benarbejde. Træningen i benarbejde skal have et bestemt mål og med et bestemt fokus, så vi ikke ”bare” løber fra spillecentrum til de forskellige hjørner uden at være bevidst om hvordan vi kommer frem og tilbage. På lejren på Færøerne havde vi meget fokus på bevægelsen til og fra det lange forhåndshjørne og det lange baghåndshjørne (round the head benarbejde). Se to videoklip om taktisk benarbejde her: Benarbejde 1 og Benarbejde 2
- Rokering i double – dette emne var også med i modul 1 kurset under GM 2010 (Se mere i nyhedsbrev fra landstræneren april 2010). Vi ønsker at udvikle spillernes forståelse af indbyrdes placering i forhold til hinanden i forskellige spilsituationer. I en offensiv situation står vi for og bag og i en defensiv situation står vi side om side. Vi vil gøre spillerne bevidste om de fire spillecentrum, der findes i double og mixdouble, og at de ikke ligger fast, men flyttes lidt afhængig af spilsituationen. Desuden er placering af spiller i serve og modtagesituationen også et vigtigt element i spillet.
- Grebsskifte – evnen til at kunne skifte greb og bruge forskellige greb er altafgørende for at kunne vinde kampe. Det vil vi også blive bedre til. Vi vil som minimum lære vores spillere fire greb: forhåndsgreb (klar greb/udgangsgreb kaldes det også), baghåndsgreb, tommelfingergreb og tæppebankergreb (stegepandegreb).
Ønsker du at vide mere om disse fire indsatsområder eller få inspiration til øvelser, er du velkommen til at kontakte Anga Peter anga@greennet.gl eller Bjarne bn@topdirect-dba.dk.
God fornøjelse med træningen! |
|
|
|